Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανονατοϊκή  φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένουν επίκαιρα.

6 χρόνια μετά τα βάρβαρα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που επέβαλλαν στα πλαίσια των Μνημονίων όλες οι Κυβερνήσεις σε πλήρη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ έχουν στερήσει ακόμη και το φαί από πολλές οικογένειες, έχουν κάνει την μόρφωση είδος πολυτελείας, και έχουν καταντήσει το Κοινοβούλιο διακοσμητικό. Ακόμη και τους στοιχειώδεις κανόνες του συντάγματος τους έχουν κουρελιάσει.

Σήμερα που επιχειρείται, στα πλαίσια του 3ου Μνημόνιου και στο όνομα της πρώτης «Αριστερής», «Αντιμνημονιακής»  Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, να επιβληθεί τρόπος διαβίωσης και εργασίας, με μισθούς πείνας, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς παροχές υγείας και πρόνοιας,  χρειάζεται να δοθεί μια ενωτική και μαζική απάντηση από τους εργαζόμενους, τη νεολαία αλλά και ολόκληρο το λαό.
Σε μία περίοδο που όχι μόνο η Κυβέρνηση, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν και στηρίζουν μαζί της το 3ο Μνημόνιο που το παρουσιάζουν σαν μονόδρομο, αλλά και οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις τύπου ΓΣΕΕ, λένε ΝΑΙ σε όλα, απαιτείται η Εργατική Τάξη με τα Συνδικάτα που δεν κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, να προχωρήσουν στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος δίνοντας αγωνιστική απάντηση σε όλους αυτούς.

Ειδικά τώρα, που ΝΑΤΟ και ΕΕ, από τη μια βομβαρδίζουν τους λαούς της Συρίας, του Ιράκ, του  Αφγανιστάν, της Λιβύης και τόσες άλλες χώρες στον Πλανήτη, που οργάνωσαν και όπλισαν την Αλ Καϊντα, τον  ISIS  και μια σειρά άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ από την άλλη έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες παιδιά, πρέπει να δυναμώσουμε την σύγκρουσης μαζί τους, με τις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου, να διώξουμε τις αμεριανονατοϊκές βάσεις από την χώρα μας.

Αυτή η πολιτική που όσους πρόσφυγες δεν πνίξουν, τους προορίζουν για φθηνά εργατικά χέρια στις πολυεθνικές τους, εκτρέφει τον φασισμό και τον ρατσισμό, την Χρυσή Αυγή. Αυτή η πολιτική είναι η ίδια που εξέθρεψε και στήριξε την Χούντα. 

Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός των εργαζομένων και της νεολαίας του Νοέμβρη του ΄73 αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, οργάνωση και δράση σήμερα ενάντια στη νέα επίθεση του Επιχειρηματικών Ομίλων, των Τραπεζιτών και γενικότερα του μεγάλου Κεφαλαίου.
42 χρόνια μετά το Συνδικάτο μας συνεχίζει να παλεύει για έρευνα υπέρ του λαού για να μην ξεπουλιέται ο Ορυκτός Πλούτος της χώρας.  
 
Συνάδελφοι, ισσες
δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στους σχεδιασμούς για νέες μειώσεις μισθών, την φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. 

Οργανώνουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις με κάλυψη των απωλειών μας, για να μπει μπλόκο στις απολύσεις, για άμεσα μέτρα προστασίας των Ανέργων, για να μην βάλουν χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.. 
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη με τους Πρόσφυγες. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην πορεία ενάντια στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Προσυγκέντρωση 3.00 μμ Χαλκοκονδύλη και Πατησίων

Τιμή και Δόξα στους νεκρούς μας

ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ… 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΒΑΑ (ΠΡΩΗΝ ΙΓΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου