Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΕΩΛΟΓΩΝ

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Όλοι όσοι συγκροτούμε τη Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία και τις ίδιες ανησυχίες, σε μία περίοδο κρίσης, που παρόμοια δεν έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος τις τελευταίες δεκαετίες. Αγωνιζόμαστε για ένα Σύλλογο - πόλο αντίστασης και διεκδίκησης, που θα ενώνει και θα υπερασπίζεται τις επιδιώξεις όλων των μαχόμενων - αγωνιζόμενων γεωλόγων:
ü Των νέων συναδέλφων, που βλέπουν τα πτυχία τους να μετατρέπονται σε «διαβατήρια» ανεργίας, που υποχρεώνονται μέσα από το «θεσμό» της πρακτικής άσκησης να χαρίζουν κέρδη στους εργοδότες, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους.
  • Των άνεργων, που προσπαθούν να επιβιώσουν, χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη.
  • Των υποαπασχολούμενων και ετεροαπασχολούμενων, που αντιμετωπίζουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς πείνας των 586 ευρώ μεικτά.
  • Των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα (Ι.Γ.Μ.Ε.Μ., ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. κα), που βιώνουν την υποχρηματοδότηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της έρευνας, τη συρρίκνωση και διάλυση των ινστιτούτων, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υποκριτικά επικαλείται την ανάγκη για ανάπτυξη και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.
  • Των εργαζόμενων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, που αντιμετωπίζουν τη δραστική μείωση των μισθών, τη διάλυση των Τεχνικών Υπηρεσιών, τις απολύσεις, τις εφεδρείες και τις διαθεσιμότητες.
  • Των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, σε γραφεία μελετών και τεχνικές εταιρείες, μισθωτών ή με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, που αντιμετωπίζουν τον ωμό εκβιασμό, είτε της «επιλογής» της απόλυσης χωρίς αποζημίωση, είτε της αποδοχής της μείωσης του μισθού έως και 40%, ενώ, ήδη, ο ένας στου τρεις έχει αναγκαστεί να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
  • Των ελεύθερων επαγγελματιών, μελετητών και εργοληπτών, που βλέπουν ότι με τις επερχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις καταργούνται στην πράξη τα κατακτημένα με πολύχρονους αγώνες επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωλόγων για να πριμοδοτηθούν ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι είτε ελληνικά μονοπώλια.
  • Των Εκπαιδευτικών, που αντιμετωπίζουν την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων, την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση του κλάδου στη Μέση Εκπαίδευση.
Αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη μεταπολεμική αντιδραστική, οικονομική και κοινωνική ανατροπή που έχει συντελεστεί σε περίοδο ειρήνης, σε Ευρωπαϊκή χώρα, είναι αναγκαίο όσο ποτέ, οι μαχόμενοι, αγωνιζόμενοι Γεωλόγοι και τα συλλογικά όργανα του κλάδου (ΣΥΝΓΕΜΕ, Συνδικάτο ΙΓΜΕΜ, ΣΕΓ κα) να συσπειρωθούν σε ένα πλατύ, ενωτικό, μέτωπο αντίστασης Γεωλόγων, Μηχανικών, Τεχνι-κών, εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, για την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης, που από κοινού προωθούν, κυβέρνηση και κόμματα υπεράσπισης του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, κάτω από τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.


ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ
Σήμερα, η Ελλάδα και ο λαός της είναι «δεμένοι» σε δεσμά τριπλής εξάρτησης και κηδεμονίας από το Δ.Ν.Τ. και τους ιμπεριαλιστές των Η.Π.Α, από τη μία μεριά, από την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη δεύτερη, από τη ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία (ΣΕΒ - ΣΤΕΑΤ - ΣΕΓΜ) και τα κόμματα που την υπηρετούν (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Χρυσή Αυγή - ΔΗΜΑΡ), από την τρίτη μεριά. Με μια σειρά «μεταρρυθμίσεων» οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας γυρίζουν έναν τουλάχιστον αιώνα πίσω, στην Πρώτη Μάη του Σικάγο του 1886, τότε που η σταθερή και μόνιμη εργασία, το 8ωρο και οι Συλλογικές Συμβάσεις, η ασφάλιση, η περίθαλψη, η σύνταξη και οι δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζόμενων αποτελούσαν μακρινούς στόχους διεκδίκησης για το μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Με το αποικιοκρατικό για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους «μνημόνιο», εντείνεται η λιτότητα, συνεχίζεται η λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων, διαλύεται το δημόσιο σύστημα ασφάλειας - υγείας και η δωρεάν δημόσια παιδεία, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων, για το ξεπούλημα στις πολυεθνικές, σε τιμή ευκαιρίας, μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ
H κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση του «αριστερού δεκανικιού» της ΔΗΜΑΡ, εκτελώντας πειθήνια τις εντολές των ξένων και ντόπιων αφεντικών της εξαπολύει την πιο άγρια επίθεση με έναν καταιγισμό βάρβαρων αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, εργασιακό που απειλεί να καταδικάσει το λαό σε αργό θάνατο και να μετατρέψει τη χώρα πολιτικά σε αποικία - προτεκτοράτο, σε μια οικονομική ζώνη - κάτεργο για τους εργαζόμενους. Λεπίδι στις συντάξεις και τους μισθούς - κατάργηση 13ου και 14ου μισθού - δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα - επιβολή με νόμο του κατώτατου μισθού σε επίπεδα κάτω και από τα 586€. Κατάργηση με νόμο του πενθήμερου και του οκτάωρου, με τον εργαζόμενο να βρίσκεται στη «διάθεση» του εργοδότη 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Σε αυτή της την επέλαση η κυβέρνηση δεν είναι μόνη, στηρίζεται από τους πιστούς της συμμάχους, τα εκδοτικά συγκροτήματα της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας (ΣΚΑΙ - Καθημερινή - Αλαφούζος, ΒΗΜΑ - ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ - Μπόμπολας κ.α.), την αστική δικαιοσύνη, την ανοιχτή βία και αστυνομική καταστολή, αλλά και τις φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής, με στόχο την ποινικοποίηση και την καταστολή των αγωνιστικών διεκδικήσεων, των κινητοποιήσεων και των απεργιών.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Η περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, μιας από τις πέντε μεγαλύτερες στο κόσμο, με ιδιόκτητα μεταλλεία και αναξιοποίητα μέχρι σήμερα μεταλλεύματα, αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, της καταλήστευσης του εθνικού ορυκτού πλούτου από τα πολυεθνικά μονοπώλια. Η κυβέρνηση δε διστάζει, με πρόσχημα την κακοδιαχείριση (που εφάρμοζαν οι διοικήσεις που διόριζαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), να προχωρήσει στη διάλυση - ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Χαρακτηριστική είναι η  σκανδαλώδης προπώληση νικελίου σε τιμές πολύ κατώτερες της τρέχουσας αξίας του παγκόσμια, έτσι ώστε, είτε η ΛΑΡΚΟ να οδηγηθεί σε κλείσιμο προς όφελος των ανταγωνιστικών της μονοπωλίων, είτε να συρρικνωθεί και να αναγκαστεί σε ξεπούλημα των φιλέτων της, που είναι τα μεταλλεύματα της.
Η περίπτωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική αποδεικνύει ότι οι «επενδύσεις» τύπου «Ελληνικός Χρυσός» είναι ξεπούλημα περιοχών της χώρας αντί πινακίου φακής, με στόχο τον πλουτισμό των επενδυτών. Ιδιαίτερα σήμερα, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες του εργασιακού μεσαίωνα, της ανεργίας και της φτώχειας, οι «στρατηγικοί επενδυτές» προσπαθούν να επιβάλλουν καθεστώς εργασίας 19ου αιώνα, με περιστασιακά απασχολούμενους εργαζόμενους, με μισθούς φτώχιας και εξαθλίωσης μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων από το δημόσιο και όχι από τον «επενδυτή», με καταστροφική επιβάρυνση για το περιβάλλον. Μετά από μερικά χρόνια εκμετάλλευσης και καταστροφής του περιβάλλοντος, με την πρώτη πτώσης της αξίας του μεταλλεύματος στην παγκόσμια αγορά σε επίπεδα που θα καθιστούν μη "βιώσιμη" την εξόρυξη, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη γνωστή πρακτική των μεταλλευτικών εταιριών να "πτωχεύουν" και να εγκαταλείπουν τα μεταλλεία. Είναι νωπές οι μνήμες, σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας, στο Λαύριο, τη Σέριφο, τη Χαλκιδική, την Εύβοια, τη Φωκίδα κ.ά. για το πώς νοείται από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες μεταλλείων η «επιχειρηματική δράση».

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ
Η εφαρμογή του νέου αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, με πρόσχημα την «απελευθέρωση» του δήθεν «κλειστού» επαγγέλματος του μηχανικού, καταργεί στην πράξη τον κατακτημένο με πολύχρονους αγώνες Κανονισμό Προεκτιμώμενων Αμοιβών, καθώς και τα κατώτερα όρια αμοιβών των Γεωλόγων, των Μηχανικών και των άλλων Τεχνικών. Αυτές οι αναχρονιστικές νομοθετικές τροποποιήσεις, έχουν οδηγήσει, από τη μία μεριά, στον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου ατομικού δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος για τους μεμονωμένους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες Γεωλόγους, από την άλλη στην προνομιακή αντιμετώπιση των μεγάλων εταιρικών σχημάτων, με την εκχώρηση ουσιαστικά του πλειοψηφικού πακέτου των υπό εκπόνηση μελετών και έργων σε ξένους πολυεθνικούς ομίλους είτε ελληνικά μονοπώλια.
Παράλληλα, η νομοθεσία για τις κατασκευές των τεχνικών έργων, με το καθεστώς της συμπίεσης του εργατικού κόστους προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών και μελετητικών τεχνικών εταιρειών, οι  Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτών (ΣΔΙΤ) η λεγόμενη «αυτοχρηματοδότηση», ιδιωτικοποιούν τα τεχνικά έργα και χαρίζουν με αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις την εκμετάλλευση των δημοσίων κοινωφελών έργων στις τράπεζες και τους μεγαλοκατασκευαστές, σημαίνουν εκτίναξη του κόστους των έργων στα ύψη, έργα που οι εργαζόμενοι και ο φορολογούμενος λαός καλούνται να τα πληρώσουν δύο φορές, μια σαν φορολογούμενοι και μια σαν χρήστες, καθώς η εκμετάλλευσή τους ανήκει στις τεχνικές εταιρείες και τις τράπεζες.
Στο χώρο των Μισθωτών Γεωλόγων, με αφορμή τη λήξη της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και της «μετενέργειας», η εργοδοσία έχει πετύχει μειώσεις μισθών ακόμα και 40%, ενώ ήδη ο ένας στους τρεις εργαζομένους έχει πλέον ατομική σύμβαση εργασίας, Οι εργοδοτικές ενώσεις έχουν ήδη προχωρήσει στη δραστική μείωση των μισθών, τη μαζική υπογραφή ατομικών συμβάσεων - συμφωνητικών, στην εκβιαστική αποδοχή της ατομικής διαπραγμάτευσης. Στόχος του είναι τελικά, να μας ωθήσουν στην εγκατάλειψη των συλλογικών μορφών διεκδίκησης, να μας γυρίσουν πίσω στις εποχές που δεν υπήρχαν κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Γ.: ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Σε μια περίοδο που ο κλάδος των Γεωλόγων περνά γενικευμένη κρίση, που εισοδήματα, συντάξεις, κοινωνικές υποδομές συντρίβονται, η φορολογική επέλαση δεσμεύει τα σπίτια μας και εξαθλιώνει τις ζωές μας,, δυστυχώς, με ευθύνη της παράταξης της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ Γεωλόγων και παρακλάδια της ΔΑΚΕ), ο Σ.Ε.Γ. λειτούργησε συνειδητά σαν κυβερνητική υπαλληλία, σαν δεκανίκι και προωθητής της αντιεπιστημονικής, αντεργατικής και ευρύτερα αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, καταδικάζοντας, για ακόμη μια διετία, τους Γεωλόγους στην ανεργία, τη φτώχεια και την επαγγελματική αναξιοπρέπεια.
· Ανέχτηκε την κυβερνητική πολιτική και τις οδηγίες της Ε.Ε. που υπονομεύουν τα Πανεπιστήμια και απαξιώνουν τα πτυχία μας, ενώ και με τον τρόπο προκήρυξης των μελετών (CPV) οδηγούν τα μικρά μελετητικά  γραφεία στο κλείσιμο.
· Δεν τοποθετήθηκε ως προς τη λεγόμενη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», την κατάργηση του Ν3316/2005 και του Μητρώου Μελετητών, που επί της ουσίας στοχεύουν στην πλήρη κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας.
· Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ., ως σύμβουλος του Υπουργού ΠΕ.Κ.Α. και οι παρατρεχάμενοί του, συμβάλλανε  στο ξεπούλημα των πετρελαίων της χώρας, με τη συμμετοχή τους στην ίδρυση ενός φορέα - φάντασμα για τη «Διαχείριση των  Υδρογονανθράκων», την ίδια ώρα που το Υ.ΠΕ.Κ.Α. προχωρά την παραχώρηση προς έρευνα περιοχών έκτασης 20.000 Km2, έκτασης χωρίς προηγούμενο σε παγκόσμια κλίμακα.
· Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ., σε διατεταγμένη παροχή υπηρεσίας, δε δίστασε να καταγγείλει ως τρομοκράτες τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής,  σπεύδοντας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα κερδοφορίας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», αρνούμενη όμως να πάρει θέση για τα ουσιαστικά οικονομοτεχνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που αφορούν την εκμετάλλευση χρυσού στις Σκουριές. Την ίδια ώρα, αρνιόταν επιδεικτικά να υπερασπιστεί τους διωκόμενους και συρόμενους στα δικαστήρια, για τη συνδικαλιστική τους δράση αντίστασης στη διάλυση του Ινστιτούτου, συναδέλφους του Συνδικάτου Εργαζόμενων του Ι.Γ.Μ.Ε.Μ.
· Σε ότι αφορά το μέλλον του Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. υιοθέτησε τις πιο ακραίες απόψεις “επιστημόνων” που χρόνια τώρα σε συνεργασία με τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου κλπ) μεθοδεύουν την μετατροπή του Ινστιτούτου σε μικρό γραφείο συμβούλων, συρρικνώνοντας το με απολύσεις, εφεδρείες  και διαθεσιμότητες.
· Τέλος, όταν η Ειδική Γραμματεία Υδάτων προώθησε, την πιο ακραία ανάθεση υπηρεσίας στο ΙΓΜΕ για την καταγραφή των παράνομων και μη υδρογεωτρήσεων, κατά τρόπο τελείως αντιεπιστημονικό και ανορθολογικό με αποτέλεσμα να σπαταληθούν 2.5 εκατ. Ευρώ, αντί να παρέμβουν, για να ενισχυθεί το ερευνητικό έργο του ΙΓΜΕ και, παράλληλα, να γίνει το έργο της καταγραφής από τις αρμόδιες υπηρεσίες με προκηρύξεις των εργασιών, μεθοδεύουν συμμαχίες διαφόρων παραγοντίσκων του ΙΓΜΕ με φιλικά προσκείμενους “μελετητές” προκειμένου να μοιράσουν την λεία.

Για τα παραπάνω, ευθύνες δεν έχουν μόνο οι παρατάξεις που έμμεσα συμπράττουν μαζί τους (ΝΔ, ΔΗΜΑΡ), όσο και η παράταξη της Προοδευτικής Συσπείρωσης (ΣΥΡΙΖΑ) η οποία ενώ αρχικά εγείρει αντιρρήσεις, τελικά ακολουθεί μία τακτική τήρησης ίσων αποστάσεων από τους κυβερνητικούς - τροϊκανούς υπαλληλίσκους και τους αγωνιστές συναδέλφους της Μαχητικής Αντίστασης, της ουδετερότητας, του «ψηφίζουμε λευκό» στον απολογισμό δράσης, του «δεν έχουμε διαμορφώσει ως χώρος άποψη». Τέτοιες παρελκυστικές πρακτικές, επί της ουσίας  ρίχνουν στάχτη στα μάτια των συναδέλφων, μεταφέροντας όλο το ενδιαφέρον των αγώνων μας στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες του κομματικού της μηχανισμού καλλιεργώντας την  αναβλητικότητα, την αποκλιμάκωση των αγώνων, τη συνθηκολόγηση, την υποταγή και στο τέλος, την παθητική αποδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής, πολιτικής που ισχυρίζεται ότι πασχίζει για να την ανατρέψει.
Για την Προοδευτική Συσπείρωση, και τη γενικότερη στάση της στο Δ.Σ, δεν υπάρχει «ικανό δείγμα», αφού η πλειοψηφούσα παράταξη, φρόντισε να απαξιώσει τις τακτικές - καταστατικές του συνεδριάσεις – πόσο μάλλον τη δημοκρατική λειτουργία του - και ως εκ’ τούτου τα μέλη του ΔΣ, είχαν λίγες ευκαιρίες να «ανταμωθούν».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τη σάπια συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου, δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό του απολογισμού δράσης τύπου “φυσιολατρικού σωματείου”. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή, στην δουλειά και την επιστήμη.
Αν θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια μας οφείλουμε να πάρουμε τις τύχες του κλάδου στα χέρια μας. Να απαλλαγούμε από όσους, στο όνομα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, υπηρέτησαν τα οποιαδήποτε επιχειρηματικά συμφέροντα αδιαφορώντας για τη χώρα και τη νέα γενιά. Αξίζουμε καλύτερη τύχη από αυτή που μας επιφυλάσσουν  κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Η Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων αγωνίζεται :
  • Για ένα Σύλλογο διεκδικητικό, ενωτικό, αγωνιστικό, που θα συντονίζει τη δράση και τους αγώνες των συναδέλφων στο ΙΓΜΕΜ, στη ΔΕΗ, στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα, στο Σύλλογο Γεωλόγων Δημοσίου, στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα, στο Σύνδεσμο Γεωλόγων Μελετητών, στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και οπουδήποτε αλλού εργάζονται και αγωνίζονται οι Γεωλόγοι.
  • Για ένα Σύλλογο που θα παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά την ανεργία και την υποαπασχόληση των γεωλόγων.
  • Για την αναβάθμιση του ρόλου του ΙΓΜΕ ως βασικού Δημόσιου Ερευνητικού Ινστιτούτου και προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του.
  • Για την υπεράσπιση του φυσικού ορυκτού πλούτου και των ενεργειακών πόρων της πατρίδας μας ενάντια στην κερδοσκοπία και την καταλήστευση από τα πολυεθνικά μονοπώλια.
  • Για την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την έρευνα
  • Για προσλήψεις Γεωλόγων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα σύμφωνα με το Π.Δ. 344 (ΥΠΟΜΕΔΙ, ΥΠΕΚΑ, ΥΠΑΑΤ, Τεχνικές Υπηρεσίες Περιφερειών και Δήμων, Επιχειρήσεις Ύδρευσης & Αποχέτευσης κ.λ.π).
  • Για Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας με κατοχύρωση του 5ήμερου - 8ωρου, με αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από μια δουλειά.
  • Για την κατοχύρωση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με βελτίωση των συνταξιοδοτικών και ιατροφαρμακευτικών παροχών από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.
  • Για την προκήρυξη από τους φορείς του δημοσίου, γεωλογικών και υδρογεωλογικών μελετών, όπου αυτό απαιτείται από τη νομοθεσία.
  • Για την επίβλεψη και τον έλεγχο των γεωλογικών ερευνών και μελετών, που προκηρύσσουν οι διάφορες υπηρεσίες από γεωλόγους και όχι από αναρμόδιους, σε σχέση με το αντικείμενο που ελέγχουν, τεχνικούς επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων.
  • Για την υποχρεωτική απασχόληση των Γεωλόγων σε κατασκευαστικές εταιρείες που εκπονούν τεχνικά έργα, σε ιδιωτικά γραφεία γεωτεχνικών μελετών και αναβάθμιση της παρουσίας των γεωλόγων στα εργοτάξια και τις λατομικές επιχειρήσεις
  • Για την εφαρμογή όλων των Νόμων που κατοχυρώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των συναδέλφων (ΠΔ 344 κλπ).
  • Για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων και την υπεράσπιση και δικαστική συνδρομή, όπου χρειαστεί.
  • Για ανατροπή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και συγκρότηση πραγματικού μαζικού ενωτικού ταξικού πόλου στο εσωτερικό του σε αντιπαράθεση και πολεμική στις δυνάμεις της αδράνειας και της υποταγής
  • Για ένα Σύλλογο που θα ενώνει τις δυνάμεις του με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της χώρας που παλεύουν και αγωνίζονται για την ανατροπή του «μνημονίου» και όλων των νόμων και διατάξεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων από την τρόικα, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε. Ε.Κ.Τ. και Κυβέρνηση.

Συνάδελφοι Γεωλόγοι,
Στις εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων 
Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, 9:00 -18:00 στον ΣΕΓ, Σόλωνος 102, 1ος όροφος, Αθήνα
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου