Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ – ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ‘’«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΓΕΩΛΟΓΩΝ’’

Συναδέλφισες και συνάδελφοι Γεωλόγοι
Εδώ ο κόσμος χάνεται… και η ‘’«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΓΕΩΛΟΓΩΝ’’, εξέδωσε διακήρυξη, στην οποία, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει για το πόσο όμορφος, αγγελικά πλασμένος είναι ο κόσμος γύρω μας, με τους συναδέλφους να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, έχοντας σαν αποκλειστικό πρόβλημα ζωής κα θανάτου να αντιμετωπίσουν το πώς θα αναχαιτίσουν τη «Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων».
  Συνάδελφοι,
Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι κα ο λαός στενάζουν αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη μεταπολεμική αντιδραστική, οικονομική και κοινωνική ανατροπή που έχει συντελεστεί σε περίοδο ειρήνης, σε Ευρωπαϊκή χώρα, την ώρα που οι Γεωλόγοι δίνουμε αγώνα επιβίωσης, είναι τουλάχιστον γελοίο, η κλίκα ηγετίσκων της ΔΗΣΥ να προσπαθεί να κάνει συνδικαλισμό της εποχής της μεταπολίτευσης. 
Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», αποτελεί προσωποπαγή παράταξη, μιας χούφτας συμβούλων υπουργείων της υποτελούς στην τρόικα κυβέρνησης, πρακτορίσκων  επιχειρηματικών συμφερόντων και επίδοξων λακέδων των πολυεθνικών που ορέγονται την καταλήστευση των υποδομών και του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, αλλά και δυστυχώς «παράταξη» στην οποία κυριολεκτικά εκτίθενται ως υποψήφιοι ορισμένοι αξιόλογοι συνάδελφοι, των οποίων η συμμετοχή έστω και συμβολική (ρόλος μαϊντανού), θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται σε εξαπάτηση από τους ηγετίσκους της «ΔΗΣΥ».
Οι ίδιοι οι οποίοι σήμερα απευθύνονται υποκριτικά «σε όλους του Δημοκρατικούς Γεωλόγους, ανεξάρτητα από πολιτικές επιλογές και κομματικές τοποθετήσεις»  φορώντας την προβιά του ακομμάτιστου, πριν λίγα χρόνια, στις εποχές της «ανάπτυξης», της «χρυσής ολυμπιάδας» και του «εκσυγχρονισμού» χρησιμοποιούσαν τους γεωτεχνικούς συλλόγους (ΣΕΓ - ΕΓΕ – ΓΕΩΤΕΕ) ως ιμάντα κομματικής προπαγάνδας και προβολής της πολιτικής της εκάστοτε εξουσίας (κυρίως του ΠΑΣΟΚ και ολίγον της ΝΔ) ενάντια στα επαγγελματικά συμφέροντα των συναδέλφων, αλλά και ως ανελκυστήρα για κομματική ανέλιξη. Διαγκωνίζονταν μάλιστα να φωτογραφηθούν δίπλα στο «σιδερένιο», στον «Γιωργάκη» και στόλιζαν τα γραφεία τους σε δημόσιες υπηρεσίες με πράσινους ήλιους.

Οι ηγετίσκοι της ΔΗΣΥ, αγκιστρωμένοι ακόμα στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, αποτελώντας  εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια αναπόσπαστο γρανάζι στον καλά λαδωμένο μηχανισμό του, προσπαθώντας να χορτάσουν την ακόρεστη εμμονή τους για εξουσία, αλλά και να εκπληρώσουν τις εκδουλεύσεις στους πολιτικούς τους προϊστάμενους, μασκαρεύονται τώρα σε «Δημοκράτες» χωρίς «κομματικές αγκυλώσεις», που τάχα μου δεν τους αφορούν «οι κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες». Ας δείξουμε ανοχή λόγω εποχής – απόκριες έχουμε!
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ….
Η όποια απάντησή μας και αναφορά στην αξιολύπητη, από κάθε άποψη στάση της ΔΗΣΥ θα σταματούσε εδώ. Αποτελώντας όμως, αναπόσπαστο κομμάτι των εκατοντάδων συναδέλφων που τα φέρνουν δύσκολα «βόλτα» την εποχή του μνημονίου, επειδή η διαστρέβλωση τα ψέματα και οι συκοφαντίες αποτελούν, καθώς φαίνεται, προσοδοφόρο επάγγελμα για τους συντάκτες της ΔΗΣΥ, επειδή η σπίλωση συναδέλφων αγωνιστών δεν πρέπει να μένει αναπάντητη, διευκρινίζουμε τα παρακάτω :
1) Αυτοί από τη ΔΗΣΥ που επικαλούνται την «ουσιαστική» τους «συμβολή στη διατήρηση και ενίσχυση της παρουσίας και του ρόλου του ΙΓΜΕ ως βασικού δημόσιου φορέα της γεωλογικής έρευνας στη χώρα», είναι οι ίδιοι που πρωτοστάτησαν στο παρελθόν στη διάσπαση του Συνδικάτου Εργαζόμενων του Ινστιτούτου, αυτοί που έλαμψαν διά της απουσίας τους από όλες τις συσκέψεις, τις παρεμβάσεις, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις καταλήψεις των εργαζόμενων στο ΙΓΜΕ ενάντια στη συρρίκνωση, την απαξίωση και τη διάλυση του Ινστιτούτου. Για αυτήν την πολιτική, τη μεθοδευμένη εδώ και χρόνια από τους αντίστοιχους υπουργούς ανάπτυξης και περιβάλλοντος όλων των κυβερνήσεων, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, η κλίκα που διαχειρίζεται την πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΕΓ δεν έβγαλε ούτε μισή ανακοίνωση. Παρεμπόδισε μάλιστα με την αρνητική της στάση την όποια εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης του ΣΕΓ προς τους συναδέλφους μας στο ΙΓΜΕ. Το γεγονός αυτό, της σιωπηρής συναίνεσης στο μαράζωμα και στην κατάργηση του μοναδικού και ιστορικού γεωλογικού ινστιτούτου της χώρας μας, της άρνησης αλληλεγγύης και υπεράσπισης προς συναδέλφους μέλη του ΣΕΓ που αντιμετωπίζουν την εφεδρεία, την απόλυση και την εξαθλίωση, εκτός από ενέργεια παράβασης του καταστατικού αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία. Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής των «καθοδηγητών» της ΔΗΣΥ στο ΔΣ του ΣΕΓ, αποτέλεσε η άρνηση της πλειοψηφίας να συμπαρασταθεί σε συναδέλφους, μέλη του ΣΕΓ, διωκόμενους και συρόμενους στα δικαστήρια για τους αγώνες και τη συνδικαλιστική τους δράση. Επιπλέον, αποκορύφωμα της υποκρισίας είναι, παρουσιάζοντας την εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου σα δική σου επιτυχία και συμβολή, να πανηγυρίζεις για τις 37 θέσεις επισφαλούς, κακοπληρωμένης, προσωρινής, με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου απασχόλησης, όταν γνωρίζεις ότι αυτές οι θέσεις είναι το τυρί στη φάκα για να αποδεχτεί ο γεωλογικός κλάδος τη συρρίκνωση του ΙΓΜΕ και τη μετατροπή του σε ολιγομελές γραφείο συμβούλων, να αγνοήσει τις απολύσεις, τις εφεδρείες και τις μετατάξεις του συνόλου σχεδόν του μόνιμου τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού του Ινστιτούτου. Σα να λέμε ότι την ώρα που οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ στήνονται στο εκτελεστικό απόσπασμα, η ΔΗΣΥ  ανακοινώνει περιχαρής ότι τα 37 νεοπροσλαμβανόμενα άτομα θα εκτελούνται με νέες εκλεπτυσμένες τεχνικές σφαγής με έμφαση στην ψυχολογική εξόντωση του εργαζόμενου (νέες εργασιακές σχέσεις κα)
2) Για τον ΟΑΣΠ, όπως και για άλλα ζητήματα που άπτονται του «καθοδηγητικού ρόλου του ΣΕΓ στις κινητοποιήσεις και τις διεκδικητικές παρεμβάσεις του κλάδου», δε μας λέει τίποτα ο συντάκτης της διακήρυξης, ούτε για τα αποτελέσματα της υποτιθέμενης δράσης του ΣΕΓ, ούτε φυσικά και για τις αντιδράσεις, καταγγελίες και διεκδικήσεις στη συνέχεια όταν τα αιτήματα των Γεωλόγων απορρίφθηκαν από τις κυβερνητικά επιτελεία, πολύ απλά γιατί οι «καθοδηγητές» της ΔΗΣΥ έχουν δεσμευτεί να μην αρθρώσουν ούτε λέξη καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής.
3) Η «επαναφορά του μαθήματος της Γεωλογίας στα προγράμματα της μέσης εκπαίδευσης», αναμφίβολα θα ήταν επιτυχία αν δε συνοδευόταν από την απώλεια των οργανικών θέσεων στα σχολεία για δεκάδες συναδέλφους Γεωλόγους, για τους οποίους, η ηγεσία στο ΔΣ του ΣΕΓ δε λέει κουβέντα. Ας πανηγυρίζει λοιπόν τώρα για την «επαναφορά του μαθήματος της Γεωλογίας», την ώρα που στα σχολεία δεν έχουν μείνει πια Γεωλόγοι για να τη διδάξουν.
4) Μήπως, αναρωτιόμαστε μήπως, οι πρωτοβουλίες για τις  «Μελέτες Οριοθέτησης Υδατορεμάτων» και τη «Διαχείριση Κινδύνου Πλημμύρας» έγιναν αποκλειστικά από τους Μελετητές Γεωλόγους και το Σύνδεσμό τους, κινήσεις στις οποίες έλαμψε δια της απουσίας του ο ΣΕΓ;
5) Ορισμένοι εκ των καθοδηγητών της ΔΗΣΥ, έχουν και προσωπικά οφέλη από τη διατήρηση του σάπιου αυτού καθεστώτος στον κλάδο. Οι απευθείας αναθέσεις καθηκόντων «συμβούλου», τα επιδοτούμενα προγράμματα για τα νερά, τα εκτός έδρας των υπευθύνων κα, τους κάνουν να προχωρούν ακόμη και σε έμμεσους εκβιασμούς νέων συναδέλφων. Εκτός και αν ισχυριστούν ότι αποτελεί σατανική σύμπτωση, τα δύο μέλη που η ΔΗΣΥ όρισε στην εφορευτική επιτροπή των εκλογών του ΣΕΓ, να είναι ταυτόχρονα και μέλη της επιτροπής προσλήψεων των νέων συναδέλφων στο ΙΓΜΕ με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου.
6) Ο κλάδος μας έχει μόνο να χάσει από την ανάδειξη στην ηγεσία των συλλόγων ανθρώπων που την ώρα που αρνούνται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων του κλάδου τους, την ίδια στιγμή εκδίδουν ανακοινώσεις για να καθυβρίσουν και να καταγγείλουν ως τρομοκράτες τους αγωνιζόμενους κατοίκους ολόκληρου γεωγραφικού διαμερίσματος, της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιστέκονται στην καταλήστευση του  ορυκτού πλούτου του τόπου τους και υπερασπίζονται το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των παιδιών τους. Αποδεικνύουν έτσι περίτρανα, οι «δημοκράτες» της ΔΗΣΥ, το ρόλο τους ως υπαλληλίσκοι προάσπισης των συμφερόντων κερδοφορίας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».
7) Αν τον αγώνα για επαγγελματική επιβίωση των συναδέλφων η ΔΗΣΥ ειρωνικά τον χαρακτηρίζει επαναστατική γυμναστική τότε έχουμε να τους πούμε πως μάλλον είμαστε καλά γυμνασμένοι.
Συναδέλφισες και συνάδελφοι Γεωλόγοι
Η Μαχητική Αντίσταση δεν απαρτίζεται από Γεωλόγους αστέρες των τηλεοπτικών παραθύρων. Τα μέλη μας δεν πασχίζουν να προστεθούν στην άκρη του πλάνου φωτογραφιών παραγόντων και παραγοντίσκων σε εγκαίνια  αμφίβολης ποιότητας και χρησιμότητας μεγάλων έργων. Όλοι όσοι συγκροτούμε τη Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων, είμαστε, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, γνωστοί στον κλάδο, οι συνάδελφοι μας γνωρίζουν πολύ καλά από τη συλλογική μας δράση και τους αγώνες μας.
Γνωρίζουν επομένως πολύ καλά οι συνάδελφοι ότι
· επιλέγουμε, αν και γνωρίζουμε ότι αυτό σε πολλούς δεν είναι ευχάριστο, να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αντί να σπέρνουμε αυταπάτες και να ωραιοποιούμε καταστάσεις
· είμαστε αγωνιστές που δίνουμε τη μάχη μαζί τους στην πρώτη γραμμή για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα 
· έχουμε μάθει μέσα από τους αγώνες μας να αντιστεκόμαστε στην αδικία και να μην υποχωρούμε όταν σπιλώνονται σκόπιμα και συκοφαντούνται εκπρόσωποί μας αγωνιστές του κλάδου
· δε συνηθίζουμε να συχνάζουμε σε διαδρόμους υπουργείων, δεν επιδιώξαμε άλλωστε ποτέ να γίνουμε κυβερνητικοί υπαλληλίσκοι 
· στα υπουργεία και τις υπηρεσίες πηγαίνουμε μαζί με τους συναδέλφους, εκπροσωπώντας τα συλλογικά μας όργανα με στόχο να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας και όχι για να ρυθμίσουμε προσωπικά οφέλη. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τη σάπια συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου.

Έχουμε δικαίωμα στη ζωή, στην δουλειά και την επιστήμη.

Αν θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια μας οφείλουμε να πάρουμε τις τύχες του κλάδου στα χέρια μας. Να απαλλαγούμε από όσους, στο όνομα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, υπηρέτησαν τα οποιαδήποτε επιχειρηματικά συμφέροντα αδιαφορώντας για τη χώρα και τη νέα γενιά. Αξίζουμε καλύτερη τύχη από αυτή που μας επιφυλάσσουν  κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.


Συνάδελφοι Γεωλόγοι,
Στις εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων 
Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, 9:00 -18:00 στον ΣΕΓ, 
Σόλωνος 102, 1ος όροφος, Αθήνα
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου