Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ένσταση της Μαχητικής  Αντίστασης Γεωλόγων για τις εκλογές της 09.03.2014 του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων

Ένσταση κατέθεσε η Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων στις 25/2/2014 καθότι διαπιστώθηκε ότι,
εντός των φακέλων επιστολικών ψήφων στάλθηκαν στα μέλη του Σ.Ε.Γ οδηγίες για την ψηφοφορία, που αναφέρονται σε θέματα τα οποία δεν αποφασίστηκαν σε καμιά συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής.

Επί της ουσίας τα επίμαχα σημεία του περιεχομένου των οδηγιών και της πρακτικής κάποιων προφανώς μελών της Εφορευτικής Επιτροπής είναι τα εξής:


1) Η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης παραλαβής των συστημένων επιστολών από την ταχυδρομική θυρίδα ορίζεται η 9η  Μαρτίου, ενώ η ημερομηνία αυτή θα έπρεπε να αναφερόταν ως η τελευταία μέρα αποστολής  του φακέλου στο ταχυδρομείο (σφραγίδα ΕΛΤΑ). Η παρατυπία αυτή θίγει την ισότιμη συμμετοχή των μελών στις εκλογές, καθώς ο χρόνος αποστολής από τον Αποστολέα - Θυρίδα είναι σχετικός και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

2) Η κατάθεση των χρημάτων με σκοπό την κάλυψη των οικονομικών εκκρεμοτήτων  των μελών, αναφέρεται πως θα γίνεται  με αποστολή επιταγής προς «Τσιούμα Βασίλη», ενώ η σχετική νομοθεσία αναφέρει ότι τα χρήματα για την κάλυψη τυχόν οικονομικών εκκρεμοτήτων κατατίθενται στον λογαριασμό του φορέα (εν προκειμένω του Συλλόγου). Ο τρόπος αυτός κατάθεσης καθιστά διαβλητή την εκλογική διαδικασία, αφού έτσι δίνεται η δυνατότητα κάλυψης της αποστολής επιστολικής ψήφου, με επιστολή που υπογράφεται, αποστέλλεται και πληρώνεται από διαφορετικό πρόσωπο. Με τον ορισμό αυτής της διαδικασίας για την κατάθεση των χρημάτων τακτοποίησης των συνδρομών και οικονομικών εκκρεμοτήτων των μελών του εκλογικού σώματος, ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής μετουσιώνεται σε πλυντήριο παράνομων αποστολών ψήφων.

3) Αυθαίρετα και κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, στις οδηγίες αναφέρεται ότι είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση σταυρού σε παραταξιακά ψηφοδέλτια (για την εκλογή εκπροσώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωλόγων), διαφορετικά δεν θα καταμετρείται η ψήφος.
Επιπλέον καταγγέλλουμε ότι δεκάδες συνάδελφοι, μέλη του ΣΕΓ δεν έχουν παραλάβει ταχυδρομικά φάκελο για την ψηφοφορία. Η εφορευτική επιτροπή προφανώς επειδή δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το μεγάλο πρόβλημα αυτό, αρνείται να μας χορηγήσει φακέλους, προκειμένου να τους αποστείλουμε εμείς στα μέλη που διαπιστώνεται ότι δεν τους έχουν παραλάβει, με αποτέλεσμα να αποκλείει τους συναδέλφους από την ψηφοφορία.

Θεωρούμε σκόπιμη τη στάση αυτή προκειμένου να αποκλειστούν συνάδελφοι από την ψηφοφορία και με τον τρόπο αυτό να αλλοιωθεί η σύνθεση του εκλογικού σώματος και να νοθευτεί το αποτέλεσμα των εκλογών, δεδομένου ότι κάποια μέλη της εφορευτικής επιτροπής έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε όσους φακέλους θέλουν, ενώ κάποια μέλη δεν έχουν λάβει κανένα φάκελο.

Καταγγέλλουμε επίσης την τοποθέτηση  του συναδέλφου Τσιούμα ως προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, τοποθέτηση που καθόλου τυχαία δεν μπορεί να αποδειχτεί, αφού με βάση πληροφορίες ο εν λόγω συνάδελφος θα είναι μέλος της επιτροπής προσλήψεων συναδέλφων γεωλόγων στο ΙΓΜΕ, στα πλαίσια σχετικού προγράμματος του ΥΠΕΚΑ. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι αληθές, πέρα από κάθε δεοντολογία και ηθική, χρειάζεται να διερευνηθεί αν είναι και σύννομο.
Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις θέτουν σε αμφισβήτηση το αδιάβλητο των εκλογών, γεγονός που τη φορά αυτή είναι πλέον παραδεκτό από κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου