Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΕΩΛΟΓΩΝ

 ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ

Συνάδελφε, ισσα
Η παραίτηση ή η άκριτη οργή όχι μόνο δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, αλλά καταδικάζουν κάθε συλλογική προσπάθεια, στην αδράνεια και το περιθώριο. Αυτό δηλαδή που επιδιώκει και η σημερινή δικομματική εξουσία (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) με τους βαστάζους της (Χ.Α. – ΔΗΜΑΡ, Ελιές, Ποτάμια, κλπ), προκειμένου να καθυποτάξουν κάθε διάθεση, για αγώνα και ανατροπή της πολιτικής της τρόικας και του μνημονίου. Στόχος τους η υποταγή της χώρας στην «Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» των επενδυτών, των μεγαλοβιομηχάνων και των μονοπωλίων τους.

Σε μια περίοδο που ο κλάδος των Γεωλόγων περνά γενικευμένη κρίση, που εισοδήματα, συντάξεις, κοινωνικές υποδομές συντρίβονται, η φορολογική επέλαση δεσμεύει τα σπίτια μας και εξαθλιώνει τις ζωές μας, δυστυχώς, με ευθύνη της παράταξης της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ Γεωλόγων και παρακλάδια της ΔΑΚΕ), ο Σ.Ε.Γ. λειτούργησε συνειδητά σαν κυβερνητική υπαλληλία, σαν δεκανίκι και προωθητής της αντιεπιστημονικής, αντεργατικής και ευρύτερα αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, καταδικάζοντας, τους Γεωλόγους στην ανεργία, τη φτώχεια και την επαγγελματική αναξιοπρέπεια.


Αυτή η κατάσταση στο Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων μπορεί και πρέπει να αλλάξει.


Όλοι όσοι συγκροτούμε τη Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία και τις ίδιες ανησυχίες, σε μία περίοδο κρίσης, που παρόμοια δεν έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος τις τελευταίες δεκαετίες. Αγωνιζόμαστε για ένα Σύλλογο - πόλο αντίστασης και διεκδίκησης, που θα ενώνει και θα υπερασπίζεται τις επιδιώξεις όλων των μαχόμενων - αγωνιζόμενων γεωλόγων:

  • Των νέων συναδέλφων, που βλέπουν τα πτυχία τους να μετατρέπονται σε «διαβατήρια» ανεργίας, που υποχρεώνονται μέσα από το «θεσμό» της πρακτικής άσκησης να χαρίζουν κέρδη στους εργοδότες, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους.
  • Των άνεργων, που προσπαθούν να επιβιώσουν, χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη. 
  • Των υποαπασχολούμενων και ετεροαπασχολούμενων, που αντιμετωπίζουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς πείνας των 586 ευρώ μεικτά.
  • Των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα (Ι.Γ.Μ.Ε.Μ., ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. κα), που βιώνουν την υποχρηματοδότηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της έρευνας, τη συρρίκνωση και διάλυση των ινστιτούτων, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υποκριτικά επικαλείται την ανάγκη για ανάπτυξη και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.
  • Των εργαζόμενων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, που αντιμετωπίζουν τη δραστική μείωση των μισθών, τη διάλυση των Τεχνικών Υπηρεσιών, τις απολύσεις, τις εφεδρείες και τις διαθεσιμότητες.
  • Των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, σε γραφεία μελετών και τεχνικές εταιρείες, μισθωτών ή με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, που αντιμετωπίζουν τον ωμό εκβιασμό, είτε της «επιλογής» της απόλυσης χωρίς αποζημίωση, είτε της αποδοχής της μείωσης του μισθού έως και 40%, ενώ, ήδη, ο ένας στου τρεις έχει αναγκαστεί να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
  • Των ελεύθερων επαγγελματιών, μελετητών και εργοληπτών, που βλέπουν ότι με τις επερχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις καταργούνται στην πράξη τα κατακτημένα με πολύχρονους αγώνες επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωλόγων για να πριμοδοτηθούν ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι είτε ελληνικά μονοπώλια.
  • Των Εκπαιδευτικών, που αντιμετωπίζουν την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων, την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση του κλάδου στη Μέση Εκπαίδευση.

Αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη μεταπολεμική αντιδραστική, οικονομική και κοινωνική ανατροπή που έχει συντελεστεί σε περίοδο ειρήνης, σε Ευρωπαϊκή χώρα, είναι αναγκαίο όσο ποτέ, οι μαχόμενοι, αγωνιζόμενοι Γεωλόγοι και τα συλλογικά όργανα του κλάδου (ΣΥΝΓΕΜΕ, Συνδικάτο ΙΓΜΕΜ, ΣΕΓ κα) να συσπειρωθούν σε ένα πλατύ, ενωτικό, μέτωπο αντίστασης Γεωλόγων, Μηχανικών, Τεχνικών, εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, για την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης, που από κοινού προωθούν, κυβέρνηση και κόμματα υπεράσπισης του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, κάτω από τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Η Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων αγωνίζεται για ένα Σύλλογο διεκδικητικό, ενωτικό, αγωνιστικό, που θα συντονίζει τη δράση και τους αγώνες των συναδέλφων, που θα υπερασπίζεται τον φυσικό και ορυκτό πλούτο και τους ενεργειακούς πόρους της χώρας από την κερδοσκοπία και την καταλήστευση, που θα απαιτεί προσλήψεις Γεωλόγων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την έρευνα, εφαρμογή όλων των Νόμων που κατοχυρώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των συναδέλφων.

Συνάδελφοι, -ισσες Γεωλόγοι,
Στις εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων την 9η Μαρτίου 2014
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
Μαχητική Αντίσταση Γεωλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου